Camping Si-Es-An
Speeltuin

Vernieuwing speeltuin

Speeltuin op de schop

In het afgelopen winterseizoen hebben wij besloten dat de speeltuin eens flink onder handen genomen moest worden. We zijn op pad geweest en hebben tekeningen laten maken om te kijken wat het beste bij ons zou passen. 

Wij willen graag natuurlijk kamperen uitstralen, één zijn met de natuur. Daarom willen wij dit graag door laten lopen in de speeltuin. Natuurlijke materialen zodat het lijkt dat je tijdens het spelen nog steeds tussen de bomen ronddwaalt. 

Uiteindelijk zijn wij bij Uniek speelprojecten uitgekomen. Dit bedrijf werkt samen met een bedrijf dat alle speeltoestellen handmatig maakt in een kleinschalige fabriek. Zij hebben voor ons precies het plan gemaakt wat wij willen uitstralen. 

In 3 verschillende fases zal de speeltuin compleet veranderen in een natuurlijk gebied waar natuur en spelen samenkomt. 

fase 1 speeltuin waterbaan

Fase 1 waterbaan

Inmiddels is de eerste fase afgerond. We zijn begonnen met het plaatsen van een waterpomp, het water leidt een weggetje door een natuurlijke waterbaan met veldkeien. Er is een bruggetje geplaatst over de waterbaan en aan het einde staat een zandtafel met takel. De kinderen kunnen zo lekker met water kliederen op een veilige manier. Het water wat door de waterbaan stroomt is ongeveer 5 cm diep. Wij hebben de waterbaan omringd met diverse siergrassen. Wanneer deze mooi in bloei zijn zal het er prachtig uitzien! De baan is afgezet met een sierrand van kunststof. Het is de bedoeling dat de kinderen via de stapstenen bij de waterpomp komen.

Fase 2 speeltuin Boshut

Fase 2 De boshut

Medio juni zal fase 2 van start gaan. De airtrampoline zal verdwijnen uit de speeltuin. Aangezien deze aan vervanging toe was hebben wij alvast een nieuwe aangelegd naast de pannakooi. Deze is vanaf juni te gebruiken. 

Op de plek van de airtrampoline zal het pronkstuk van de speeltuin plaatsnemen, de boshut. Deze boshut is voorzien een glijbaan en verschillende klimattributen en is wederom ook handgemaakt met natuurlijke materialen. 

Fase 3 speeltuin complete plaatje

Fase 3 Het complete plaatje

Fase 3 zal tegen het einde van het seizoen plaats gaan vinden. Wij hadden gehoopt dat wij voor het seizoen de complete speeltuin konden afmaken, helaas is dit in verband met levertijden en drukte in de fabriek niet haalbaar. Vandaar dat wij dit nu in 3 fases zijn gaan doen.

Tegen het einde van het seizoen zal het volledige plan worden uitgewerkt. Punt 6 tot en met 10 zal nog geplaatst worden. De nestschommel die al in de speeltuin aanwezig is zal blijven maar verplaatst worden naar een andere plek. Er komt nog een duo schommel bij. De boerderij en tafel met poefjes zal zorgen voor extra gezelligheid in de speeltuin! En er wordt nog een speelstructuur geplaatst met palen en touwen. Klim als een aapje tussen de palen door over de touwen heen en laat zijn hoe behendig jij bent! 

De overige toestellen zullen verplaatst worden naar de kampeervelden of het jaarplaats terrein. Dit wordt tzt bepaald. 

Al met al een hele verandering voor de speeltuin. Wij hopen dat het aan het einde van het seizoen klaar is en dat de kinderen weer volop kunnen genieten van alle nieuwe speelattributen! Mochten er vragen zijn, schroom dan niet om bij ons langs te komen!