Camping Si-Es-An
Subsidieproject insectenexpeditie Reestdal

Subsidieproject insectenexpeditie Reestdal 2020

Subsidie project Camping Si-Es-An

Welkom in het Reestdal, dit prachtige en authentieke natuurgebied is gelegen op de grens van Overijssel en Drenthe. Ondanks het vele toerisme in de omgeving is het natuurgebied grotendeels nog ongerept en verkeerd het nog in zijn oorspronkelijke en pure schoonheid. Natuurbeleving is een kernwaarde van de toeristische ervaring. Samen met camping Rheezerwold in Heemserveen gaan wij in samenwerking met het Landschap Overijssel en het waterschap Drents Overijsselse delta de kwaliteiten van de omgeving op een speelse en spannende wijze onder de aandacht brengen bij de inwoners en toeristen van de regio rondom het Reestdal.

Wat vindt u spannender?

Slapen in een insect? of nachtvlinders kijken samen met de boswachter? Wanneer u bezoekercentrum de Wheem bezoekt kunt u zien dat er al vele voorzieningen zijn aangebracht om bij het publiek onder de aandacht te brengen. Zo kun u het dassenpad lopen, of een kijkje nemen bij de insectenmuur. U kunt zelfs het kleine onderwaterleven ontdekken, waar u verschillende aparte diertjes kunt vinden. Vanaf onze camping wordt er door Landschap Overijssel een educatieve route gemaakt over insecten, hoe ze leven en wat ze allemaal doen in deze omgeving.

Wat gaat er gebeuren bij ons op de camping?

Op het terrein wordt er  van alles aan gedaan om het insectenleven te verbeteren. Denkt u aan het plaatsen van een insectenhotel maar ook het planten van inheemse plantensoorten en een vlinderstruiken. Tevens zijn er unieke accommodaties geplaatst. Bij ons op Camping Si-Es-An vind u een Antrophod, deze accommodatie doet denken aan een insect op hoge poten. De Sluipwesp. Daarnaast hebben wij 2 insectenlodges geplaatst onder de naam Heidezandbij en Honingbij. U raadt het al, deze accommodaties doet denken aan het insect de bij. Naast beplantingen en accommodaties zullen er ook speeltoestellen worden geplaatst in de winter van 2020/2021.

De scholen werken ook mee

Op de lagere scholen in de omgeving wordt er een lesprogramma samengesteld voor de groepen 7 en 8 dat uit 2 onderdelen bestaat. Een biologie onderdeel dat gericht is op het insectenleven met uitleg van Landschap Overijssel en een onderdeel over werken in de recreatie sector.

 

Kortom: Een uniek project dat aansluit bij de bijzondere kwaliteiten van het Reestdal door natuurbeleving en educatie op een uitdagende wijze. Beide bedrijven willen hiermee de natuur en de natuurlijke omgeving van het Reestdal als recreatiegebied en het profiel van de bedrijven versterken. Er kunnen daarmee nadrukkelijk arrangementen en P/R-activiteiten  ontwikkeld worden die aanspreken bij bepaalde doelgroepen. Binnen de leefstijlen segmentatie van RECRON is dit de doelgroep Ingetogen Aqua en Avontuurlijk Paars.

Een Insecten Expeditie in het Reestdal sluit hier perfect op aan met arrangementen als:

– Ontwikkeling in samenwerking landschap GPS-insectenroute met een educatief karakter

– Uitbouwen bestaande GPS-kinderbelevingswandeling (GPS-kastjes zijn al aanwezig bij het Landschap en de campings))

– Nachtvlinders kijken met de boswachter (aansluiten “Nacht van de Nacht”)

– Waterinsecten vangen met het waterschap bij waterpoel De Wheem en het Dassenpad

– Excursie rondom De Wheem/Landschap Overijssel: bestudering Insectenhotel en-muur

 

Deze moderne recreant wil die meer dan de traditionele gast iets ervaren en is bereid om extra middelen en tijd te besteden aan bijzondere ervaringen in de natuur. Kernwaarden voor deze doelgroep zijn: inspiratie, ontdekken en beleven.

Dit subsidie project wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partners:

Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn plattenland.