Camping Si-Es-An
Nieuwe AED kast bij receptie

AED kast geplaatst bij receptie 2019

Uitbreiding door nieuwe AED kast bij receptie.

Onze receptie is begin van dit jaar uitgebreid met een AED kast. Wanneer u binnen komt lopen hangt deze aan de linkerzijde aan de muur. Ook vind u hier de brandblusser. Wij vinden het belangrijk dat mocht er wat gebeuren we zo snel mogelijk hulp kunnen bieden.

Wat moet u doen tijdens een noodgeval?

Belt u als eerste 112, zij zullen u ook vragen of de camping op de hoogte is van het noodgeval. Zo niet, dan lichten zij ons in. Wij komen waar nodig zo snel mogelijk met bijvoorbeeld de AED of de brandblusser uw kant op. Daarnaast vangen wij de hulpdiensten op zodat zij zo snel mogelijk bij u terecht kunnen.

Wat is een AED eigenlijk?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen maar zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. Mensen die met een AED eerste hulp mogen verlenen krijgen een melding dat er iemand hulp nodig heeft. Wij van Camping Si-Es-An zijn ook bevoegd om met een AED eerste hulp te verlenen.