Camping Si-Es-An
Verduurzamen Camping Si-Es-An

Verduurzamen Camping Si-Es-An

Si-Es-An gaat door met verduurzamen

Vorig jaar zijn wij begonnen met het verduurzamen van onze camping. Wij hebben destijds een nieuwe weg aangelegd die leidt naar de kampeervelden en accommodaties. Helaas is dit niet helemaal goed gegaan. En hadden wij besloten dat deze weg er weer uit moest.

Nadat de camping is gesloten zijn onze buitenwerkers en Loonbedrijf Koonstra hard aan de slag gegaan om alles er weer uit te halen. Afgelopen week hebben zij dit weer opgebouwd en is er opnieuw ecoraster in de grond geplaatst. Dit is weer opgevuld en wordt aangetrild. Langs de zijkanten wordt gras gezaaid om de weg aan te vullen. Door het ecoraster kan het gras ook op de weg door groeien maar blijft hij wel stabiel en stevig genoeg voor de auto's en caravans/campers.  

Wat is ecoraster? 

Ecoraster is een grondverstevigingssyteem dat een vocht-doorlatend oppervlak creeërt waarbij de karakteristieken van de natuurlijke grond behouden blijft. De belasting van de weg wordt eerlijk verdeeld en water kan makkelijk weglopen. Zo blijven sporen en plassen weg en blijft de weg stabiel.